Esther Nijholt-Faber

8

© Nienke Wiering Fotografie

Oorspronkelijk kom ik uit Fryslân, waar ik ben opgegroeid als oudste dochter in een middenstandsgezin met vijf kinderen. Mijn vader werkte in het familiebedrijf, mijn moeder was ‘verplicht huisvrouw’ (ze werd ontslagen toen ze trouwde in 1963) maar pakte haar oude beroep als verpleegkundige weer op toen het bedrijf in de jaren tachtig failliet ging. Dit heeft mij gevormd. Ik kon goed leren en dat hebben mijn ouders altijd gestimuleerd ook al hadden ze zelf ‘maar’ lagere technische school en in-huis verpleegstersopleiding gedaan. Daarnaast waren ze actief in het verenigingsleven en de kerk.

De liberale uitgangspunten - vrijheid, verantwoordelijkheid én gelijkwaardigheid - daar ben ik mee opgegroeid. Mijn motto’s zijn: Goed voorbeeld doet goed volgen & Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Vanuit deze overtuiging heb ik me ook aangemeld als lid van de VVD en ben ik sinds 2021 actief voor de VVD in de gemeente Overbetuwe, al 28 jaar mijn thuis.

Nu mijn kinderen op eigen benen staan, wil ik tijd vrijmaken om een bijdrage te leveren aan de lokale politiek. Mijn bijzondere aandacht gaat uit naar de zorg voor en integratie van nieuwkomers, van arbeidsmigrant tot statushouder of vluchteling. Hoe sneller ze zich hier thuis voelen, hoe sneller ze meedoen en meepraten.

Huidige baan:
Programma medewerker en Integriteitscoördinator bij het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) te Utrecht [maar ik werk grotendeels thuis – ook vóór Covid-19].

Andere activiteiten:
* Parttime apotheker in apotheek de Waal, Nijmegen/Lent
* Kookgroep ‘De Ruimte’, vanuit de Protestantse Gemeente Elst
* Mede-organisator van de Kerstsamenzang door Protestante Gemeente Elst, Geredja Indjili Maluku (= Molukse Evangelische Kerk) Elst & de RK Parochie Maria Magdalena

* Aspirant raadslid VVD Overbetuwe
* Mantelzorger

Opleiding:
Rijks Universiteit Groningen: Studie Farmacie en apothekersopleiding
Rijks Universiteit Groningen: Promotie tot Doctor in de Wiskunde en Natuurwetenschappen

Contact:
Heb je een vraag, mail me gerust op nijholtfamily@gmail.com of bel naar 06 17221685.