Peter de Waard

1

© Nienke Wiering Fotografie

Ik zie de VVD graag als de liberale Volkspartij die midden in de samenleving staat. Ik weet hoe belangrijk het is dat overheid en inwoners samen optrekken en niet tegenover elkaar staan. We wonen sinds 1996 in Overbetuwe en vinden het hier goed leven.

In de politiek en diverse verenigingen en stichtingen heb ik mijn maatschappelijke betrokkenheid omgezet in concrete daden. Ik geloof in de kracht, kennis en ervaring van de inwoners en bedrijven van Overbetuwe. De gemeente moet zich richten op het goed en efficiënt uitvoeren van haar kerntaken en goede initiatieven van de inwoners faciliteren.

In mijn werk heb ik veel met overheden en beleid te maken. Die kennis en ervaring zet ik graag in voor het belang van inwoners en bedrijven in onze gemeente. Het is mijn ambitie om een service-gerichte en effectieve gemeente te realiseren. Een plek waar we in veiligheid en gelijkheid kunnen samenleven.

Sinds mijn presentatie als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen, schrijf ik wekelijks een blog. Via de link komt u bij de bundeling van deze persoonlijke blogs.

Huidige functie:
Senior consultant bij Royal HaskoningDHV – gericht op veiligheid, milieu, ruimtelijke ordening, duurzaamheid en stakeholdermanagement 

Nevenfuncties:

Mede-oprichter en voorzitter van Stichting Centrummanagement Elst, 2014–2018
Mede-oprichter en voorzitter van Stichting Leergeld Oost Betuwe, 2014-2018
Bestuurslid Club van 46 – Voetbalvereniging Valburg, 2014-heden
Bestuurslid Stichting Zomerfeesten Valburg, 2015/2016
VVD-gemeenteraadslid in Overbetuwe, 2010-2014
Voorzitter Carnavalsvereniging ’t Blauwe Striekske, 2001-2007
Bestuurslid Bond van Oud-leerlingen Vakschool Wageningen, 1993-1996

Opleiding:
HBO: Levensmiddentechnologie – HAS ’s-Hertogenbosch
MBO: Bakkerij/ondernemers opleiding – Vakschool Wageningen

Contact:
Via de mail bereik je me snel op Peter.deWaard@vvdoverbetuwe.nl