VVD stelt vragen over plan B voor MFC Valburg!

De fractie van VVD Overbetuwe heeft zich altijd bijzonder ingespannen voor het MFC Valburg en blijft het proces kritisch volgen. In de krant lazen wij dat 'Projectontwikkelaar Klok frustreert start van bouw MFC Valburg door voorwaarden bij verkoop benodigd stukje grond”.Toen de wethouder aangaf dat er geen plan B is en wij uit andere bronnnen hoorden dat Plan B al helemaal uitgewerkt ligt, vonden wij het tijd voor de volgende vragen aan de wethouder.

 

  1. Is de wethouder/college bekend dat er wel degelijk een plan B bestaat?
  2. Het Monument (woonhuis) maakt geen deel uit van het huidige plan. In plan B is dat wel het geval. Is het niet juist voordelig om het monument integraal mee te nemen in het geheel en niet ‘apart’ staat zoals in het huidige plan. Hoe denkt het college hierover?

  3. Is het correct dat in de variant van plan B geen grondaankoop van de Klok nodig is, omdat alleen gemeentegrond gebruikt wordt?

  4.  Is er daardoor niet een betere situatie omdat in dat geval geen afhankelijkheid of belangenverstrengeling van de gemeente met de projectontwikkelaar is ? 

  5. Is het juist dat de bijzondere voorwaarden bij de verkoop van het benodigd stuk grond, die de projectontwikkelaar stelt, vertragend werken op het realiseren van het gehele proces?

  6. De werkgroep maakt zich grote zorgen dat de deadlines (2017) niet gehaald worden door deze complexe situatie. Is deze zorg terecht?

  7. Aangegeven wordt dat het tempo en de voortgang cruciaal is. Kan de wethouder of college garanderen dat dit niet in gevaar komt en de afgesproken deadlines gehaald worden? En als laatste: welke oplossingen heeft het college voor deze problematiek.

     

    Wij wachten de antwoorden van het collega af!,