Peter de Waard draagt voorzitterschap Leergeld Oost Betuwe over

© Redactie

Leergeld Oost Betuwe heeft vanaf 1 februari 2018 een nieuwe voorzitter. Peter de Waard uit Valburg stopt na ruim drie jaar om invulling te kunnen geven aan zijn politieke ambities bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Hij wordt opgevolgd door Cor Hendriks uit Bemmel. Cor weet vanuit zijn werk voor het OBC in Bemmel en zijn vrijwilligerswerk bij Sportclub Bemmel hoe belangrijk het is dat kinderen mee kunnen doen.

Laat kinderen niet langs de kant staan
Leergeld Oost Betuwe zet zich, als onderdeel van Leergeld Nederland, in om kinderen die opgroeien in een gezin met weinig geld mee te kunnen laten doen met hun leeftijdgenoten. In heel Nederland helpt Leergeld met 100 lokale stichtingen meer dan 85.000 kinderen per jaar. De inspanningen van Leergeld zijn bedoeld om kinderen letterlijk niet langs de kant te laten staan. Dat is enorm belangrijk voor zowel de kinderen als onze samenleving.

230 aanvragen van kinderen uit Overbetuwe en Lingewaard
In 2017 heeft Leergeld 230 aanvragen van kinderen uit Overbetuwe en Lingewaard toegekend. Daarmee is de verwachting voor het derde jaar op rij overtroffen. Met 25% worden fietsen het meest aangevraagd, gevolgd door 21% laptops. De overige aanvragen betreffen respectievelijk zwemles (20%), schoolreis en schoolkosten (18%) en sport en cultuur (16%).

Een doorzettende groei
In 2015, het eerste jaar van Leergeld Oost Betuwe, zijn 78 aanvragen toegewezen. In 2016 waren dat er al 173 en in 2017 is de groei doorgezet naar 230. Het uitgebreide jaarverslag plaatsen we binnenkort op onze website. Wij verwachten in 2018 een verdere groei naar mogelijk 300 aanvragen. Door de groei breiden we onze groep van 13 vrijwilligers graag verder uit.