De VVD wil openbaar vervoer op afroep in Overbetuwe

De bereikbaarheid van het openbaar vervoer in de kernen van Overbetuwe moet beter. De VVD wil hiervoor een pilot van de provincie binnen halen: openbaar vervoer op afroep met digitale middelen zoals een speciale app op de telefoon.

© Bron; de Gelderlander

'Op provinciaal niveau zit er een verandering aan te komen', meldt lijststrekker Peter de Waard van de VVD Overbetuwe. 'Uitgangspunt is de bereikbaarheid in plaats van vaste routes op vaste tijdstippen. Vraag en aanbod zijn nu niet op elkaar afgestemd. Er rijden steeds meer lege bussen op rustige tijdstippen rond, terwijl het ook gebeurt dat in de piek overvolle bussen de haltes voorbij rijden. Als mensen s' avonds laat in Elst uit de trein stappen, die allemaal een andere kant op moeten. kun je ze beter met een klein busje thuis brengen. Dat is efficiĆ«nter dan 5 lijndiensten laten rijden.  Kunnen we wellicht ook gelijk werken aan duurzaamheid door te experimenteren met waterstofbussen of andere alternatieve groene vervoersvormen'. 

Pilot
De VVD vindt een pilot op zijn plaats omdat Overbetuwe ook wordt geplaagd door een railterminial in Reeth. Als we deze pilot van de provincie krijgen, dan houden onze inwoners ook nog iets positiefs over aan de railterminial, aldus Peter de Waard.