Meerderheid Overbetuwenaren wil niet bloeden voor duurzame energie van Arnhem en Nijmegen

De laatste poll van de VVD Overbetuwe ging over de stelling dat Overbetuwe al 10 jaar als uitgangspunt heeft dat grootschalige energieopwekking wordt geconcentreerd in de zone langs de A15 en de Betuweroute. De hele regio moet een stuk duurzamer worden. Arnhem en Nijmegen hebben aangegeven niet of nauwelijks ruimte te hebben voor turbines. Daarom stellen zij voor deze maar te plaatsen in de open gebieden in de (Over)Betuwe!

55% vindt dat Overbetuwe niet verantwoordelijk is voor de energieopgave van Arnhem en Nijmegen
Overbetuwe heeft al een aantal zonneparken en windmolens en is niet verantwoordelijk voor de energieopgave van Arnhem en Nijmegen. Men vindt dat deze steden eerst maar verder moeten zoeken en plaatsen op hun eigen grondgebied.

20% ziet andere mogelijkheden
Zo geeft een van de respondenten aan dat we in Overbetuwe grootschalig energie zouden kunnen gaan opwekken met een waterkrachtcentrale bij de stuw van Driel. Een ander geeft aan dat we te veel bezig zijn met grootschalige projecten en dat heel veel kleintjes wellicht veel beter in te passen zijn (in het landschap)

15% wil best extra windmolens plaatsen voor de steden maar niet in open gebied
Deze mensen zijn van mening dat we de energieopgave samen moeten oppakken en dat Overbetuwe de steden best een beetje kan helpen. Overbetuwe kan best een paar extra windmolens plaatsen voor Arnhem en Nijmegen buiten de A15-lijn.  Deze mogen echter niet in het open landschap komen maar kunnen wel prima langs bijvoorbeeld de A50!

10% vind extra windmolens langs de A15 prima
Deze groep inwoners wil Arnhem en Nijmegen wel helpen maar wil niet afwijken van de concentratie langs de A15. Daar moeten eventuele extra molens voor Arnhem en Nijmegen dan ook verschijnen!