Inspraak is moeilijker dan je denkt

Inspraak is moeilijker dan je denkt

De Dorpsraad Heteren en enkele organisaties wilde het al lang; een groot sportveld in de nieuwe wijk die op het terrein van Gerritsen wordt gerealiseerd. Gewoon doen denk je wellicht. Toch hebben wij, net als de ruime meerderheid van de raad, die wens niet ingevuld.

Woonstichting Heteren is de ontwikkelaar van het plan om 54 woningen te bouwen op het terrein van Gerritsen in Heteren. In het plan zit ook een speelweide die echter niet zo groot is als de Dorpsraad graag wil. Er is veel overleg geweest en de Dorpsraad heeft haar wens goed onderbouwd. De Woonstichting heeft echter ook goede redenen om géén groot sportveld op te nemen in haar plannen. Direct omwonenden én de huurdersvereniging gaven aan geen groot sportveld te willen.

Als we het plan van Woonstichting Heteren afwijzen, komen de woningen er niet of veel later.  Bovendien waren er zowel inwoners vóór als tegen. Er is geluisterd naar alle meningen en dan moet je als Raad de knoop doorhakken. Voor ons gaf de wens om snel woningen te bouwen de doorslag. Daarmee is er zeker een goed proces van inspraak geweest. Helaas betekent dat niet dat iedereen zijn zin krijgt of dat de Raad het voor iedereen kan oplossen!