Nu doen wat nodig is voor Overbetuwe!

Nu doen wat nodig is

De VVD heeft een duidelijke mening waar het in Overbetuwe naartoe moet. We hebben bij de behandeling van de begroting geprobeerd het college een zetje in de goede richting te geven.

Als VVD zien we dat er steeds minder jongeren en werkenden zijn ten opzichte van ouderen. We moeten dan ook bedrijven die voor de banen van de toekomst zorgen de ruimte geven en goedkope koopwoningen voor onze jongeren bouwen. Hoewel er bij onze jongeren grote behoefte is aan die woningen, kregen we als VVD onvoldoende steun van de coalitie om juist die goedkope koopwoningen te gaan bouwen.

Als VVD zien we dat er aan de groene buffer tussen de steden wordt geknabbeld en dat we ons sterk moeten maken om die te behouden en dat we dus géén woningbouw in Park Lingezegen toe moeten staan.

Als VVD zien we dat onze inwoners het financieel steeds moeilijker krijgen en dat bij de gemeente de schulden oplopen. Ons voorstel om de uitgaven te beperken werd echter niet aangenomen. Maar erger nog – in deze dure tijden wilde de coalitie van GBO, CDA en GroenLinks ook niet meegaan in ons voorstel om de stijging van de OZBbelasting te beperken. 

Het college is bang om fouten te maken en wil vooral met iedereen praten voor ze aan de slag kan. Als VVD vrezen we dan ook 4 jaar verlies door een college dat vooral op de winkel past. Juist in moeilijke tijden is de slagkracht en overtuiging nodig die we nu missen.