Fractievoorzitter Peter de Waard genomineerd voor Beste Raadslid 2022

Fractievoorzitter Peter de Waard genomineerd voor Beste Raadslid 2022

Tijdens het plenaire avondprogramma van de VVD Congres bleek dat Peter de Waard, onze fractievoorzitter van de VVD Overbetuwe, behoorde tot de laatste 4 genomineerden voor ‘het beste VVD Raadslid van Nederland’. En dat uit een groep van meer dan 1.000 VVD Raadsleden.

Peter werd gedeeld 2e met een mooie jury beoordeling.
Peter werd geprezen om zijn verbindend optreden (tussen coalitie en oppositie), het bijeen brengen van mensen en standpunten en het feit dat hij dingen weet te bereiken.

Als Peter de Waard spreekt, luistert iedereen in de raad
Verder werd de Gelderlander uit maart 2022 geciteerd: ‘Peter de Waard heeft in de gemeenteraad het meest natuurlijk gezag. Hij argumenteert goed en benoemt ook twijfels. Vervolgens legt hij goed uit waarom de VVD een bepaalde koers kiest. Als Peter de Waard spreekt, luistert iedereen in de raad! Dat maakt hem tot  het meest invloedrijke raadslid van Overbetuwe.

Bij de selectie zijn onder meer Peter’s optreden in het debat beoordeeld op basis van film en geluidsopnames. Ook werd de belangrijke rol die hij gespeeld heeft in het afwenden van financieel toezicht door provincie expliciet benoemd door de jury.

‘Trots op onze teamprestatie’
Peter zelf was die avond verrast: ‘Wat een eer om hier te mogen staan en bij de laatste 4 genomineerden te horen. Ik wil zowel de persoon die mij genomineerd heeft als mijn fractie-collega’s die alle bewijslast hebben verzameld daarvoor hartelijk bedanken. Ik mag hier nu wel staan maar ik ben trots op de teamprestatie van de hele VVD Overbetuwe. We doen het vooral samen’.